(Foto: EPA)

United želi Llorentea

Iznenađujuće pojačanje stiže na Old Trafford?

Midhat Šljivak

Manchester United bi do kraja prelaznog roka mogao dobiti iznenađujuće pojačanje u vrhu napada.

Kako navodi poznati stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio, rukovodstvo Crvenih đavola ozbiljno razmišlja o angažovanju iskusnog španskog napadača Fernanda Llorentea.

Postalo je jasno kako dres tima sa Old Trafforda više neće nositi Romelu Lukaku. To znači nedostatak jednog napadača za tim Ole Gunnara Solskjaera, a on se navodno odlučio dovesti 34-godišnjeg Španca.

Interesantno je svakako da Llorente može potpisati za United čak i nakon završetka ljetnog prelaznog roka koji u Engleskoj traje do 8. augusta u 18 sati.

To je veoma dobra stvar za United koji će sasvim sigurno morati da nađe još jednog napadača pred dugu sezonu koja je pred njima, a ostaje nam da vidimo hoće li iskusni španski fudaler biti pravo rješenje za ovaj tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Llorente iza sebe ima bogatu karijeru. Prethodne dvije sezone je igrao za Tottenham, a ranije je na Ostrvu igrao još za Swansea.

Pored ovih timova igrao je za Sevillu, Juventus i Athletic Bilbao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.