Transfer trougao Uniteda, Reala i Tottenhama će obilježiti ljeto?

Sve će biti poznato u 48 sati

Transfer trougao Uniteda, Reala i Tottenhama će obilježiti ljeto?

E. Škorić

U naredna dva dana mogli bismo svjedočiti velikim transferima koji uključuju tri kluba.

Transfer trougao se stvorio usljed špekulacija i pregovora, a ostalo je još samo malo do kraja prelaznog roka u Engleskoj.

U četvrtak u 18 sati završit će prelazni rok na Otoku i Manchester Unitedi Tottenham moraju da završavau poslove, baš kao i ostali engleski timovi.

Sada je glavna tema hoće li Manchester United pustiti Paula Pogbu u Real Madrid, a da bi se to desilo, Crveni vragovi moraju da dobiju zeleno svjetlo od Tottenhama za kupovinu Danca Christiana Eriksena.

Tottenham, pak, završava Unitedovo nesuđeno pojačanje Brunu Fernandesa iz Sportinga. Dakle, Spursi su spremni da prodaju Eriksean ukoliko završe transfer Fernandesa, United bi u tom slučaju pustio Pogbu u Real i sva tri kluba bi bila zadovoljna na kraju.

No, sve to zvuči možda jednostavno, ali sedmicama traju pregovori, dosta je prepreka, ali u narednih 48 sati stvari će bit poznate.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Eriksen inače košta 140 miliona eura, ali mu ugovor ističe narednog ljeta i United pokušava da ga kupi za duplo manje novca, dok bi Tottenham za isti iznos doveo Fernnadesa.

Real alterantivu za Pogbu ima u Donnyju van de Beeku iz Ajaxa, dok engleski klubovi nemaju više vremena da traže nove akvizicije.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi