Danas utakmice 3. pretkola Evropske lige

Lov na play-off: Sarajevo u Zenici protiv BATE-a, Zrinjski u Švedskoj

Bh. predstavnici Sarajevo i Zrinjski današnjim utakmicama kreću u pohod na play-off Evropske lige.

Nakon eliminacije od Celtica, aktuelni šampioni BiH svoj evropski put nastavlja u trećem pretkolu Evropske lige u kojem ih čeka BATE Borisov, dok je pred Zrinjskim duel sa Malmöm.

Sarajevo će slavni bjeloruski tim ugostiti u Zenici, a iako 'domaćin', uloga favorita svakako pripada gostima s obzirom na veliko iskustvo iz evropskih takmičenja u proteklih deset godina. Glede nadolazeće utakmice u bordo timu nastoje da ne prime gol i s dobrim rezultatom dočekaju revanš.

"Uspjeli smo se upoznati s BATE-om koji je prethodnih godina imao priliku igrati grupnu fazu Lige prvaka ili Evropske lige, to dovoljno govori o kakvom timu se radi. Za nas bi svaki rezultat bez primljenog gola bio povoljan. U dva susreta protiv Celtica smo uspjeli da postignemo gol i nadam se da to možemo uraditi i danas, uz, naravno, dosta opreznosti i discipline u igri", kazao je trener Husref Musemić koji će na raspolaganju imati i Mersudina Ahmetovića koji se oporavio od povrede.

U BATE-u, s druge strane, ne žele ni razmišljati o mogućem neuspjehu protiv Sarajeva.

"O porazu ni ne razmišljamo. Pratili smo Sarajevo i dobro izanalizirali njihov sastav. Radi se o jakom i dobro izbalansiranom timu, tako da očekujem jednu sasvim dobru utakmicu. Sastav? Većih problema nemamo. Nedostaje nam samo Egor Filipenko, koji je povrijeđen i ostao je u domovini", kaže trener Aleksey Baga.

Zbog evropskog iskustva BATE kao favorit vidi i kladionica Mozzart.

Zrinjski je za razliku od Sarajeva već preskočio dvije prepreke u kvalifikacijama za Evropsku ligu. Nakon što su eliminisali Akademiju Pandev, pa Utrecht, za mostarski tim slijedi duel s uglednim švedskim klubom Malmöm koji je prethodno savladao Domžale. Plemići će se fokusirati na kontranapade o čemu je na konferenciji za medije govorio i trener Hari Vukas.

"Naravno da nam obrana može donijeti dobar rezultat, ali teško je očekivati da se branimo 90 minuta. Malmo ostavlja dosta prostora natrag i te situacije moramo znati iskoristiti. Moramo znati utrčati u pravom trenutku u prazan prostor između linija. Znam da naši navijači dolaze u velikom broju, i uz veliku borbu, agresivnost i pamet vjerujem u dobar rezultat", kazao je Vukas.

Gotovo da niko ne vjeruje da Zrinjski može napraviti čudo, no ako vjerujete u Plemiće, kladionica Mozzart vam je omogućila ogromnu kvotu na bh. predstavnika.

Treće pretkolo Evropske lige

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Malmo - Zrinjski (19:00, Arena Sport)
Sarajevo - BATE (19:45, Moja TV)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.