Vukas: Uz agresivnu i pametnu igru do cilja

Trener Zrinjskog pred sutrašnji susret u Švedskoj

Vukas: Uz agresivnu i pametnu igru do cilja

U ovim trenucima HŠK Zrinjski odrađuje posljednje pripreme pred sutrašnji meč s Malmöm.

Plemiće u sklopu 3. pretkola Evropske lige sutra od 19:00 sati čeka okršaj sa slavnim švedskim klubom, a prije samog treninga na Swedbank stadionu, koji se održava u ovim trenucima, trener Hari Vukas je održao i konferenciju za medije.

Strateg mostarskog kluba istakao je kako će moći računati na sve igrače, a nije štedio ni pohvale na račun sutrašnjeg protivnika.

"O protivniku ne treba trošiti riječi. Analizirali smo ih u proteklom periodu i uvidjeli kako su posebno dobri u ofanzivnom dijelu. Moje mišljenje je kako je u fudbalu odbrana temelj uspjeha, morat ćemo odigrati pametno, a pritom biti kompaktni i agresivni", kazao je, između ostalog, Hari Vukas.

Usporedio je Malmö s prošlim protivnikom Zrinjskog.

"Malmö nije isto što i Utrecht. Šveđani se više kreću kada su bez lopte. Od koga prijeti najveća opasnost? Ima mnogo dobrih igrača, od Rosenberga koji je igrao u Njemačkoj, pa nadalje..."

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Vukas je istakao i kako Malmö ima određene mane koje će njegovi izabranici pokušati da iskoriste, a vjeruje na koncu i da će Zrinjski uz pomoć svojih navijača uspjeti na kraju da ostvari dobar rezultat pred revanš.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi