(Foto: EPA)

Veliko pojačanje za Zaragozu

Iznenađenje za navijače španskog tima pred novu sezonu: Stigao je Shinji Kagawa

Midhat Šljivak

Shinji Kagawa karijeru će nastaviti u Španiji.

Iskusni japanski fudbaler postao je novi član Zaragoze i sigurno da će za ovaj španski tim predstavljati veliko pojačanje.

Kagawa (30) iza sebe ima zaista dobru karijeru. Najbolje igre je pružao u dresu Borussije iz Dortmunda, gdje je igrao od 2010. do 2012. godine, a zatim od 2014. do ove sezone.

Proteklu polusezonu je proveo u Bešiktašu, imao je nekoliko zaista odličnih utakmica, a svakako treba istaći da je dvije sezone bio i član Manchester Untiteda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada je za 30-godišnjeg ofanzivnog veznjaka došlo vrijeme za odlazak. Zaragoza i La Liga su njegova nova kuća i svakako da se od njega očekuju velike stvari.

Kagawa je i standardni reprezentativac Japana, a za ovu selekciju je odigrao 95 utakmica i postigao je 31 pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.