"Čak se i Bayern boji Jadona Sancha"
Sancho je svojim potezima izluđivao igrače Bayerna

Mladi Englez je odigrao sjajnu utakmicu protiv Bavaraca

"Čak se i Bayern boji Jadona Sancha"

S. Pašalić

Borussia Dortmund je jučer u utakmici njemačkog Superkupa savladala Bayern sa 2:0 i stigla do prvog trofeja u novoj sezoni.

Jadon Sancho je odigrao sjajno protiv Bavaraca i asistirao je kod prvog gola nakon što je sjajnim potezima izbacio nekoliko igrača Bayerna, te je bio strijelac drugog gola za ekipu iz Dortmunda.

Njegov saigrač Axel Witsel smatra da Sancho ima sjajne kvalitete zbog kojih će postati još bolji igrač u budućnosti i da ga se čak i igrači Bayerna plaše.

"Jadon je ozbiljan talenat. Čak su se i Bayernovi igrači odbrane uplašili kad je bio sa loptom.", rekao je Witsel za službenu web stranicu Bundeslige pa nastavio:

"Ali tu nema ništa novo jer on ima upravo toliko kvalitete. Brz je, tehnički nadaren i može sam postići golove kao i pripremiti ih za svoje saigrače."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"On je stvarno potpuni igrač. Duga je sezona i Bayern je još uvijek Bayern, pa to znači da se moramo vratiti nazad na posao.", dodao je Witsel.

19-godišnji Englez je prošlu sezonu odigrao sjajno u dresu Borussije Dortmund te je u 43 utakmice postigao 13 golova i upisao 19 asistencija.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi