Borussia Dortmund očitala lekciju Bayernu i osvojila svoj prvi trofej u novoj sezoni
Jadon Sancho je bio strijelac drugog gola

Ekipa Luciena Favrea je danas kaznila sve greške Bavaraca

Borussia Dortmund očitala lekciju Bayernu i osvojila svoj prvi trofej u novoj sezoni

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Borussije Dortmund su u utakmici njemačkog Superkupa uspjeli savladati Bayern sa 2:0 i tako osvojiti svoj prvi trofej u sezoni.

Dortmund je puno bolje otvorio meč, a već u 1. minuti je Marco Reus imao sjajnu priliku da postigne gol, ali je njegov udarac odbranio Manuel Neuer.

Već u 9. minuti je Paco Alcacer imao novu priliku za gol kada je opalio po golu Bayerna, ali je lopta otišla malo pored desne stative Bavaraca.

U 20. minuti nova prilika za Milionere, ovaj put je Raphael Guerreiro pucao po golu, ali je Manuel Neuer ponovo sjajno intervenisao. Tri minute kasnije Bayern je imao prvu bolju priliku kada se Kingsley Coman našao u dobroj situaciji, ali je loše pucao.

Coman je pred kraj prvog poluvremena ponovo imao šansu, ovaj put još bolju, ali je njegov šut prošao malo pored lijeve stative golmana Neuera.

Kazna je Bavaracima stigla već početkom drugog poluvremena kada je Thiago Alcantara izgubio loptu na sredini terena, a Jadon Sancho sjajnim potezima izbacio nekoliko igrača Bayerna i asistirao za Paca Alcacera koji je pogodio za vodstvo Dortmunda od 1:0.

Nakon toga je Bayern imao nekoliko sjajnih prilika da izjednači rezultat, a najbolja je došla u 59. minuti kada je nekoliko igrača ovog tima šutiralo prema golu Borussije sa male udaljenosti, ali lopta nije htjela u mrežu.

Borussia je to iskoristila u 69. minuti kada su igrači ovog tima sjajno istrčali kontru, a jadon Sancho je na kraju pogodio za 2:0.

Bayern nakon toga kao da je bio svjestan da je rezultat nedostižan, pa i nije do kraja uspio ozbiljnije zaprijetiti golu Borussije i na kraju je završilo 2:0 za tim iz Dortmunda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
Da hoce vise ko Bayerna skinut sa vrha tabele, dojadili su sami sebi
9 2
realno_govoreci
Sancho strasan igrac
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti