Izabranici Pepa Guardiole nemilosrdni

Manchester City na startu pomeo West Ham

S. Grebović

Utakmicom West Ham-Manchester City otvoren je današnji program prvog kola engleske Premier lige koja je zvanično startovala jučer.

Građani su gostovali u Londonu kod West Hama i na kraju su deklasirali Čekićare sa 0:5.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo puno ubuđenja sve do 25. minute kada je Walker probio po strani i ubacio, a efektno pogodio Gabriel Jesus za 0:1. U nastavku je na terenu postojao samo jedan tim.

Sterling je upisao het trik pogađavši u 51., 75. i 90. minuti, dok je Aguero bio precizan sa bijele tačke u 85. minuti i to nakon što je ponovljen penal jer su neki igrači domaće ekipe prije sudijskog zvižduka ušli u šesnaesterac.

Izabranici Pepa Guardile su još jednom dokazali da su i ove sezone najozbiljni kandidat za titulu i ove sezone u kojoj su već stigli osvojiti jedan trofej, onaj Community Shielda kada su u finalu savladali Liverpool prošle nedelje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.