Prošlog ljeta odbio Real, Atletico i Bayern, ali sada nije mogao odoliti ponudi Manchester Cityja
Porro je potpisao ugovor sa Cityjem do 2024. godine

Građani doveli još jednog sjajnog mladog talenta

Prošlog ljeta odbio Real, Atletico i Bayern, ali sada nije mogao odoliti ponudi Manchester Cityja

S. Pašalić

Manchester City je uspio završiti još jedno veliko pojačanje za budućnost.

Građani su jučer, posljednjeg dana prelaznog roka u Engleskoj za 12 miliona eura doveli Pedra Porra iz Girone i odmah ga poslali na posudbu u Real Valladolid.

Girona je prošle sezone završila na 18. mjestu i ispala je u drugu ligu, a mladi 19 godišnji Porro je odigrao 35 utakmica za ovaj klub i postigao jedan gol.

Desni bek španskog kluba je igrao i za reprezentaciju Španije na Evropskom prvenstvu i jedan je od igrača od kojeg se mnogo očekuje u budućnosti.

Porro je prije nego što je prošlog ljeta stigao u Gironu navodno odbio Real Madrid, Atletico Madrid i Bayern, a nakon toga je postao standardni član katalonskog tima.

Sada je potpisao za City, ali ostaje na posudbi u Španiji i to je najbolji potez za njega jer bi u klubu sa Etihada imao jako malo minutažu s obzirom na konkurenciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi