Problem za trenera Juventusa

Kojih šest igrača Sarri neće prijaviti za Ligu prvaka?

Admin Čaušević

Juventus je ovog ljeta značajano pojačao ekipu, prvenstveno u odbrani i veznom redu. 

Stara dama je angažovala najboljeg mladog defanzivca svijeta Matthijsa De Ligta, dok su u vezni red stigli Aaron Ramsey i Adrien Rabiot.

Međutim, glavobolju stručnom štabu Juventusa predstavlja činjenica da Fabio Paratici ne uspjeva da proda igrače koji su višak.

Poslije utakmice s Atletico Madridom je o tome govorio i Murizio Sarri koji je kazao kako će imati velikih problema da sastavi listu od 22 igrača koje će moći prijaviti za nastupe u Ligi prvaka.

Prema trenutnoj situaciji Sarri će morati prekrižiti šest zaista odličnih igrača koji jednostavno nemaju mjesta u timu.

Prema najavama iz Italije za Ligu šampiona neće biti prijavljeni golman Mattia Perin, defanzivci Luca Pellegrini i Daniele Rugani, veznjak Sami Khedira te hrvatski duo Marko Pjaca i Mario Mandžukić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Obzirom da su Gonzalo Higuaina i Blaise Matuidi na izlaznim vratima, za očekivati je da se Khedira i Mandžukić ipak nađu na listi. Također, Pellegrini je na korak od posudbe Cagliariju.

Prijelazni rok u Italiji traje do 2. septembra, te je jasno da će Paratici u naredne dvije sedmice imati pune ruke posla.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.