Sarri nakon poraza od Atletica: Moramo se riješiti šest igrača, o Dybali ne odlučujem ja
Sarri se požalio novinarima

Trener Juventusa govorio na press konferenciji

Sarri nakon poraza od Atletica: Moramo se riješiti šest igrača, o Dybali ne odlučujem ja

S. Pašalić

Juventus je danas poražen u prijateljskoj utakmici od Atletico Madrida sa 2:1.

Stara dama nije uspjela u drugom poluvremenu stići prednost španskog kluba, a trener Mauricio Sarri je nakon utakmice komentarisao igru svog tima i rezultat, te je bio brutalno iskren.

"Poprilično sam zadovoljan nastupom i svidio mi se stav, posebno u prvom poluvremenu, protiv ekipe koja je bila u boljoj fizičkoj formi od nas."

"Nikada ne bismo trebali primiti gol poput drugog, ali to je sve dio predsezonskog rada i treninga. Tehnički smo micali loptu dobro u prvom poluvremenu, a to nisam vidio jako dugo.", rekao je Sarri.

Trenera Juventusa su zatim upitali o dešavanjima na tržištu i transferima igrača, a on je zatim izgubio živce.

"Ponekad se stvarno iznenadim kada čitam veše novine. Stalno pišete o Sarrijevim odlukama, o odlukama Paraticija..."

"Jeste li pogledali sastav Juventusa? Moramo smanjiti šest igrača da bi se uklopili na popis Lige prvaka, a to nigdje nisam pročitao. Inače ti izbori mogu izgledati nenormalno."

"To je situacija koju moramo riješiti, a ne odnosi se samo na odluke koje donosi trener ili klub."

Sarri je zatim komentarisao i situaciju oko Puola Dybale koji je bio na pragu prelaska u Manchester United, a zatim i u Tottenham.

"Dybala je sa mnom imao samo dva treninga, tako da su sva ocjenjivanja preuranjena. Jasno je da ne može biti na vrhuncu svog stanja, a to utječe i na ono što on može učiniti kao 'lažna devetka'"

"Mislim da on ima karakteristike da igra u toj ulozi, ali morat ćemo vidjeti kako tim rješenjem možemo ispuniti kazneni prostor."

"Kao što sam rekao prije, s Dybalom mogu razgovarati o svemu što volim, ali tržište ide u određenom smijeru i moje mišljenje se računa kao nula. Moramo smanjiti listu za šest igrača, i to je sve."

"Volio bih ih zadržati sve, ali naš problem je što nemamo igrača koji su odrasli u ovom klubu, postoji samo jedan, tako da će cijela ekipa Lige prvaka biti 22 igrača s tri golmana. To nas tjera da donosimo odluke na tržištu koje ne želimo donositi.", zaključio je Sarri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Honduras
ti jarane ne mozes vise vodit ni Tuzla City
0 2
Edin Merlin
Ti si kurac od stručnjaka !
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi