Sutra revanš trećeg pretkola

Fudbaleri FK Sarajevo trenirali po jakoj kiši, u BATE-u se odlučili za neobičan potez

Admin Čaušević

Revanš susret trećeg pretkola Evropske lige između BATE Borisova i Sarajeva je na rasporedu sutra. 

Ekspedicija bh. prvaka je jutros otputovala sa sarajevskog aerodroma, a u Borisov je stigla u poslijepodnevnim satima.

Nakon press-konferencije izabranici Husrefa Musemića su imali priliku da testiraju travnjak Borisov Arene, ali ne i idealne uslove obzirom da je tokom treninga padala jaka kiša.

U najavi utakmice trener Bordo tima je rekao da svu svi igrači zdravi, uključujući i Mersudina Ahmetovića koji će igrati, ali ne zna se koliko.

"Svi su spremni. Ahmetović je doputovao u Bjelorusiju. Sigurno će igrati sutra, a koliko će vremena provesti na terenu, vidjet ćemo sutra", rekao je Musemić bjeloruskim novinarima.

U međuvremenu, sutrašnji protivnik FK Sarajevo se odlučio za neobičan potez. Naime, u BATE-u su odličili da posljednji trening ne obave na stadionu.

Tako su fudbaleri Alyakseye Bahe posljednje provjere pred sutrašnju utakmicu obavili van grada, odnosno u trening kampu koji je udaljen nekoliko kilometara od centra grad.

Inače, Baha će će sutra moći računati na napadača Nemanju Milića koji se oporavio od povrede, kao i Anton Saroka, dok golman Dzianis Shcharbitski neće biti u konkurenciji.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sutrašnji meč na Borisov Areni počinje u 19 sati po centralnoevropskom vremenu. Pravdu će dijelit sudije ih Holandije. Glavni Arbitar će biti Kevin Blom. Njemu će asistirati Davie Goossens i Johan Balder, dok je četvrti sudija Allard Lindhout.

U prvom meču igranom u Zenici bilo je 1:2 za BATE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.