Hoće li se igrači Sarajeva adaptirati na naglu promjenu?

Dosta niže temperature nego u Zenici

Hoće li se igrači Sarajeva adaptirati na naglu promjenu?

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sutra igraju u gostima protiv BATE Borisova revanš utakmicu trećeg pretkola Evropske lige.

Bordo klub je prošlog četvrtka poražen sa 2:1 od bjeloruskog tima na stadionu Bilino polje u Zenici. Revanš se igra već sutra u Borisovu gdje će igrače Sarajeva dočekati dosta niža temperatura nego što je to bilo prošle sedmice u Zenici.

Igrači BATE-a su se u Zenici dosta žalili na visoke temperature i činjenicu da je bilo skoro 35 stepeni kada je počela utakmica na Bilinom polju. No, u Bjelorusiji je temperatura dosta niža što će sigurno odgovarati igračima oba kluba.

Prema informacijama bjeloruskih portala u 19 sati kada sutra počinje utakmica očekuje se da temperatura bude oko 19 stepeni, te najvjerovatnije neće biti kiše.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

No, postavlja se pitanje da li će se fudbaleri Sarajeva moći brzo adaptirati na naglu promjenu s obzirom da su temperature u našoj državi prethodnih dana bile izuzetno visoke.

Međutim, to ne bi trebao biti problem za izabranike Husrefa Musemića od kojih se očekuje da pruže svoj maksimum na terenu i pokušaju napraviti veliko iznenađenje i anulirati zaostatak iz prve utakmice.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Medo-Brundo
Pa isto kao da su bili vakumirani od Zenice. Kakve veze ima temperatura od prosle hefte?
1 6
ZatoSTOmogu
Glupani!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi