Odlična zarada

FK Sarajevo i HŠK Zrinjski su se oprostili od Evrope, ali su napunili kasu

Admin Čaušević, foto: V. Bernadić

BiH više nema predstavnika u evropskim takmičenjima za ovu sezonu nakon što su u trećem pretkolu Evropske lige ispali Sarajevo i Zrinjski.

Bh. prvak i vicepvrak su pokazali zube protiv BATE-a i Malmea u revanš mečevima, međutim remi (0:0) i pobjeda (1:0) nisu bili dovoljni za prolazak dalje.

Iako u ovoj sezoni više neće igrati međunarodne utakmice Bordo tim i Plemići su odlično pazarili od ovoljetnih nastupa u UEFA klupskim takmičenjima.

Sarajevo je zaradilo 820.000 eura. Za nastup u prvom pretkolu Lige prvaka protiv Celtica zarađeno je 280.000 eura, a isti iznos je inksiran i za nastup u trećem pretkolu Evropske lige protiv BATE Borisova.

Obzirom da se nije plasirao u grupnu fazu ni Lige prvaka ni Evropske lige Sarajevo kao prvak BiH iz prošle sezone pripada dodatnih 260.000 eura.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ukupna zarada Zrinjskog iznosi 780.000 eura. Za prolazak prvog pretkola Evropske lige protiv Akamedmije Pandev inkasirano je 240.000 eura, izbacivanje Utrechta u drugoj rundi kvalifikacija je donijelo 260.000 eura, dok je ispadanjem od Malmea u trećem pretkolu zarađeno 280.000 eura.

Ove sezone BiH su u UEFA takmičenjima predstavljali još Radnik i Široki Brijeg. Klubovi iz Semberije i Hercegovine su za nastup u prvom pretkolu Evropske lige dobili po 240.000 eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.