Trener BATE Borisova: "Trebate razumjeti protiv kakvog protivnika smo igrali"

Bjelorusi prošli dalje

Trener BATE Borisova: "Trebate razumjeti protiv kakvog protivnika smo igrali"

A. Čaušević

Remijem (0:0) i pobjedom u Zenici (2:1) BATE Borisov je izbacio FK Sarajevo i plasirao se u play-off Evropske lige. 

Na Borisov areni Sarajevo je izgledalo kao bolji tim, a trener bjeloruskog prvaka Alyaksey Baha je poslije meča kazao kako najbolje od njegovog tima tek treba doći.

"Ne bih pričao o maksimumu. Najbolje utakmice tek trebaju doći. U evropskim mečevima svaka odbijena lopta, svaka nepažnja mogu okrenuti utakmicu. Imali smo dobar rezultat iz Bosne, on nam je dao psihološku prednost", rekao je Baha te nastavio:

"Trebate razumijeti protiv koga smo igrali, protivnik je rizikovao do kraja. Ahmetović je se vratio koji je bio povrijeđen prošle sedmice. Sve što se desilo je prošlost, mi smo u play-offu".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

O samom meču Baha je rekao da su njegovi izabranici trebali bolje koristiti prostor te zabiti najmanje jedan gol.

"Važno je da se smirimo. Trebali smo koristiti prostori koji nam je protivnik ostavljao i postići više od jednog gola. Imali smo dosta tranzicija iz odbrane u napad. Trebali smo realizovati te prilike, na kraju je bilo napeto."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Disha
Neka ste ih razbili.Nazad u realnost pitari.
0 21
markopolo
Ko se god raduje ne uspjehu BiH fudbala, treba mu odmah ukloniti komentar.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi