Vukas: Pokušali smo sve, na sve moguće načine

Trener HŠK Zrinjski nakon pirove pobjede

Vukas: Pokušali smo sve, na sve moguće načine

Zrinjski je večeras uspio savladati Malmo sa 1:0 u revanš meču trećeg pretkola Lige Evrope. Ipak, to nije bilo dovoljno za prolaz s obzirom da je švedski tim u prvoj utakmici slavio sa visokih 3:0.

Nakon utakmice na Pecari trener Zrinjskog Hari Vukas nije mogao biti nezadovoljan onime što je njegova ekipa pokazala.

"Čestitam igračima na uloženom trudu, danas su bili zbilja sa puno osobnosti i 'personalityja'. Nismo se bojali ničega, stvarno smo uložili veliki trud na ovoj utakmici. Sve smo pokušali, na sve moguće načine... Oni su se dobro branili, dobro su branili rezultat iz prve utakmice koji je zbilja bio veliki. Ne preostaje mi ništa drugo nego ekipi Malmoa čestitati na prolazu i poželjeti im puno uspjeha u narednim evropskih utakmicama", istakao je Vukas nakon utakmice, na pastavio:

"Nama ostaje prvenstvo kojem se okrećemo iste sekunde... Imali smo jedno lijepo ljeto, tako da kažem. Dva teška protivnika, jednog smo izbacili, a drugom smo pružili dobar otpor. Evropska priča je sada završila i okrećemo se Premijer ligi i sve misli su usmjerene tamo."

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Ponosan sam na igrače, ali i na publiku koja je napravila takvu atmosferu. 90 minuta i bodrila i vukla i eto na kraju smo uspjeli pobijediti. Nama je ova pobjeda draga, ali nažalost nije bila dovoljna...", dodao je Vukas.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirko
Hari svaka cast ,s ovakvim zalaganjem i ovim igračima trebali bi se boriti za titulu .Sada u Tuzlu po bodove za priključak vrhu,mi u stvari zaostajemo samo 4 boda ali uz to da smo već igrali na Kosevu i Grbavici.Sad ide nešto lakši raspored i odmor za igrače nakon napornih mjesec dana u kojima smo odigrali 9 utakmica od Makedonije ,nizozemske i švedske.Bit će to dobro samo polako i ako Bog da sticicemo za par kola glavne konkurente.Hvala Širokom na gostoprimstvu
0 8
Ludilo_brale
Bravo Zrinja , bravo Hari , bravo momci .. tako se bori za grb na dresu , uz ovakvu igru i zalaganje rezultati u ligi ne mogu izostati . HŠKZ !!
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi