Foto: EPA

Demant iz tabora velikana

"Olmo? Ne, nećemo ga dovesti"

Španac Dani Olmo sve je bliže odlasku iz Dinama.

Sjajni nastupi u 'modrom' dresu svrstale su Olma na popis najboljih mladih fudbalera na svijetu, o njegovom transferu se već uveliko špekuliše, a kao potencijalni kupac pominje se i Ajax.

Katalonski Sport je plasirao vijest kako su Dinamo i Ajax već dogovorili odštetu, te da je transfer na korak od realizacije, no vrlo brzo stigao je demant iz Amsterdama. Da od cijele priče neće biti ništa potvrdio je i Ajaxov trener Eric ten Hag.

"Ove igrače što imamo, s njima ćemo odigrati sljedeću sezonu. Niko novi neće doći. Moralo bi se dogoditi neko čudo da se to promijeni", izjavio je Ten Hag na pitanje o dinamovcu koji je ove sezine u četiri utakmice zabio četiri gola uz tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Olmo je nedavno jasno dao do znanja da želi napustiti Dinamo i napraviti novi iskorak u svojoj karijeri, no ispostavilo se kako Ajax, ipak, neće biti njegova sljedeća destinacija.

Svejedno, još mnoštvo klubova je u igri za njegovo dovođenje. Od Bayerna, Barcelone do Milana...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.