Dani Olmo pred potpisom: Dinamu 22 miliona eura i 40 posto od narednog transfera

Ajax završava transfer

Dani Olmo pred potpisom: Dinamu 22 miliona eura i 40 posto od narednog transfera

E. Škorić

Sjajni ofanzivni veznjak Dinama Dani Olmo ubzro će promijeniti tim.

Iako se Olmo dugo povezuje s najvećim evropskim klubovima, ali holandski mediji su danas objavili da je igrač na pragu potpisivanja ugovora s Ajaxom.

Navodi se kako će Olmo potpisati s Ajaxom do ljeta 2024. godine, a kako će Dinamo dobiti 22 miliona eura plus 40 posto od sljedećeg transfera.

Olmo je ponikao u Espanyolu, boravio u Barcinoj akademiji, a prije pet godina je došao u Dinamo.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Modri su mu pripremili novi ugovor, prema kojem bi zaradio dva miliona eura godišnje, ali Olmov otac je nagovijestio odlazak njegovog sina iz Zagreba.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zigzag
Ako se ovo i realizira, zamisli ironije da DInamo na kraju igra LP a Ajax kiksa u kvalama sto nije ne moguce.. 3 mjeseca se odbijaju i bogatije ponude da bi ga se sad prodalo za sicu u Eredivisiu. U tim koji nece biti kompetitivan ove godine ni u LP ak se plasiraju. I iz DInama je mogao otic za 40-50 milja i vise plus postotak nakon sezone kao glavni igrac dinama u LP recimo.. U medjuvremenu ce vec i zaigrat za A vrstu Spa pa bi ta cijena mogla bit i veca.. Ako su mislili ovakav deal napravit mogli su to i puno prije..
2 7
Bulle
Pa skontali da ce ga Ajax prodat za vece pare i eto Dinamu jos novaca za naredni period, ima jos par ugraca koje su tako rijesili Eduardo npr
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi