Da li će Rugani napustiti Torino?

Višak na Allianz stadionu: Juventus nudi defanzivca Barceloni

Nakon špekulacija o interesu Rome i Monaca za  Danielea Ruganija, sada su se pojavile informacije da bi 25-godišnji defanzivac mogao put Nou Campa.

Čini se da je interes Rome i Monaca "splasnuo", ali se Juventus i dalje želi riješiti 25-godišnjeg štopera.

Jedno vrijeme se vjerovalo da je Rugani budućnost Juventusove zadnje linije, ali on više nije u planovima Maurizija Sarrija i Stare dame s obzirom da su na Allianz stadion stigli Matthijs de Ligt i Merih Demiral.

Tuttosport tvrdi da je direktor Juventusa Fabio Paratichi na putu ka Barceloni gdje će pregovarati o mogućem Ruganijevom transferu, a u Torinu se nadaju da su Katalonci i dalje zainteresovani za ovog defanzivca.

Barcelona je pokušala angažovati Ruganija 2018. godine, baš kao i Chelsea, ali su ponude tada odbijene jer su čelnicni Juventusa u Ruganiju vidjeli Barzaglijevog nasljednika.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, situacija se sada promijenila, a navodno u Juventusu nisu zadovoljni Ruganijevim napretkom.

Inače, Rugani se nedavno povezivao i sa Tottenhamom koji je navodno pristao isplatiti Juventusu traženih 30 miliona eura, ali Italijan nije uspio postići dogovor s Pijetlovima oko ličnih uslova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.