Martina za italijanske medije

"Igrač poput Edina Džeke ne može čekati Icardija da razmišlja šta i kako će uraditi"

Endin Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko sinoć je zvanično potpisao novi ugovor s Romom do ljeta 2022. godine.

Džeko se sedmicama povezivao s prelaskom u Inter i mnogi su bili sigurni da karijeru nastavlja na Meazzi, ali je na kraju Dijamant odlučio da ostane u Romi i potpiše novi ugovor s rimskim klubom.

Italijanske medije je iznenadio ovaj potez bh. napadača jer su bili sigurni da će karijeru nastaviti u Interu. No, na kraju se klubovi nisu mogli dogovoriti oko obeštećenja zbog čega je Džeko odlučio ostati u Romi.

Silvano Martina, koji je bio posrednik Džekinog transfera iz Manchester Cityja, govorio je jutros za italijanske medije i objasnio zbog čega na kraju bh. napadač nije potpisao za Inter.

"On i njegova porodica nose Rim u srcu. Igrač poput Edina Džeke ne može čekati nekog drugog da donese odluku, a to se odnosi na Icardija. Pričali smo i nekako smo zaključili 'Pa znaš, ovdje te baš vole'. Istina je da su neki navijači svašta dobacivali, ali Džeko i Roma su u odličnim odnosima. Pregovarali smo oko novog ugovora prethodna četiri dana i sinoć je sve završeno", rekao je Martina i dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Njegovi saigrači, trener, klub i navijači su tražili da on ostane i na kraju je to nekako najviše odlučilo da se potpiše novi ugovor. On osjeća da je važan dio Rome i bilo je lako da sjednemo i dogovorimo se. Kada sam poslao poruku Petrachiju da počnemo pregovore on je bio izuzetno sretan".

"Napisao sam mu 'Imam nešto što bi te moglo zanimati, da li si zainteresovan?', a on mi je kratko odgovorio: 'Jesam, ali samo ako je riječ o Džeki'. Kasnije sam mu napisao da je sretan jer Džeko želi ostati i možemo početi pregovore oko novog ugovora. U Romi su to željeli i na kraju su sve strane sretne".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.