Zrinjski gostuje na Tušnju

FK Tuzla City večeras igra za prvo mjesto

E. Škorić

Jedina utakmica nedjeljnog programa petog kola Premijer lige BiH odigrat će se u Tuzli.

Tuzla City ima priliku da protiv umornog Zrinjskog, iza kojeg je zgusnut raspored i nekoliko teških mečeva u Evropi, ostvari pobjedu i zasjedne na vrh tabele, barem dok ne završi susret FK Sarajevo - FK Radnik (sutra navečer).

Iak je prema kladionicama Zrinjski blago favorit, nema sumnje da će ovo biti jako teško gostovanje za Plemiće, s obzirom na formu Tuzlaka i na kvalitet igrača kojim raspolaže trener Miljenko Bošnjaković.

Tuzla City ima devet bodova i ukoliko dobije Zrinjski, preuzet će prvo mjesto od Željezničara (11) i to će, uz tabelu nakon prvog kola, biti drugi put Tuzlacima da se nađu na čelu kolone premijerligaških klubova.

Zrinjski ima utakmicu manje, a u prethodna tri meča je ostvario pobjedu uz dva poraza i izabranici Harija Vukasa nisu u idealnoj poziciji, a uz sve to su se iscrpili na evropskim mečevima, pa će im možda trebati malo vremena da dođu do svježine i da se vrate u sami vrh.

Trenutni pogled na tabelu je zastražujući po Mostarce, pošto se nalaze tek na 10 mjestu sa istim brojem bodova kao ekipa koja se nalazi u opasnoj zoni (Radnik, 3 boda).

Zrinjski je bio uspješniji od Tuzle na četiri prethodna duela, dok je Tuzla u njihovom prvom međusobnom okršaju, tada u Kupu i pod nazivom Sloga Simin Han, pobijedla s 1:0 golom Joce Stokića.

U posljednjem meču, koji je odigran u maju ove godine, Zrinjski je u Mostaru razbio goste s 5:1 uz dva gola Filipovića, dva Mujagića i jedan Mandića, dok je Ubiparip s bijele tačke ublažio katastrofu gostiju.

Šta treneri očekuju?

"Evropa je iza nas i nemamo potrebe više pričati o tome. Naša realnost je Tuzla City, jedna jako neugodna ekipa. Imaju dobre i kvalitetne igrače, jako su dobro vođeni, a imaju i veliko samopouzdanje s obzirom na postignute rezultate na otvaranju sezone. Očekuje nas iznimno težak dvoboj, ali u razgovoru s igračima vidio sam veliku energiju i ozbiljnost", kazao je uoči polaska za Tuzlu trener Plemića Hari Vukas.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zrinjski smo pratili i jasno je da se radi o kvalitetnoj ekipi koja je u samom vrhu bh. nogometa. Nakon dva poraza na startu došli su u poziciju da više ne smiju kiksati, što će nam otežati posao. Međutim, ne plašimo se, odigrat ćemo hrabro i angažovano te pokušati doći do pozitivnog rezultata, a to je sve izuzev poraza", izjavio je trener Tuzle Milenko Bošnjaković.

Meč na Tušnju igra se od 20:30 sati uz prenos na BHT1, ali apsolutno sva dešavanja, kao i obično s premijerligaških duela, možete da pronađete na ovom portalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.