Šveđani ogorčeni zbog atmosfere na Pecari: To nije prihvatljivo...

Čelnici Malmoa govorili za medije u svojoj zemlji

Šveđani ogorčeni zbog atmosfere na Pecari: To nije prihvatljivo...

Zrinjski se uspio časno oprostiti od kvalifikacija za Ligu Evrope. Plemići su u prvom meču 3. pretkola u Švedskoj poraženi sa 3:0, ali su u četvrtak, u revanšu odigranom na Pecari, slavili sa minimalnih 1:0.

Imali su Plemići ogromnu podršku svojih navijača koji su pristigli u Široki Brijeg, a oni su zajedno sa fudbalerima na kraju i proslavili pobjedu nad Šveđanima, iako je ona bila pirova.

Bilo je "vatreno" na tribinama Pecare, a u pojedinim momentima su navijači Zrinjskog, čini se, i pretjerivali - što su zabilježile i TV kamere.

Naime, u nekoliko navrata su prema igračima Malmoa sa tribina Pecare poletjeli različiti predmeti.

O dešavanjima na Pecari, ali i oko stadiona, sada su govorili čelnici švedskog kluba.

Švedski Expressen.se piše da se neprijateljska atmosfera mogla osjetiti i prije meča, te da su navijači Malmoa morali ući na stadion tek pet minuta pred početak susreta, iako tu uglavnom rade mnogo ranije. Ipak, sigurnosna situacija to sada nije dozvoljavala.

"To je bilo obavezno. Bilo je puno Ultrasa koji su stajali ispred stadiona i čekali naše navijače da dođu", izjavio je za Sydsvenskan Peter Narbe, čelnik Malmoa zdužen za sigurnost.

Šveđani dalje pišu kako se prijetnja po igrače povećala kada je sudija označio početak meča, te da su navijači Zrinjskog postajali sve agresivniji sa svakom odlukom arbitra koja im se nije svidjela. Tada bi različiti predmeti i poletjeli ka travnjaku.

Izvršni direktor Malmoa Carlnen je za Sydsvenskan istakao da je već na poluvremenu UEFA-inom delegatu za sigurnost skrenuta pažnja na bacanje plastičnih flaša i ostalih objekata.

"Nije prihvatljivo gađati igrače flašama i upaljačima. To smo jasno istakli čak i tokom meča", izjavio je Carlnen.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Definitivno je postojao rizik da se utakmica prekine, ali u obzir se mora uzeti više parametara. Tako se mora razmišljati i o tome šta bi takva odluka značila za sigurnost i šta bi se desilo u slučaju prekida", istakao je Nabe.

Ipak, imali su i Šveđani sličnih "epizoda" čega se Expressen.se i prisjetio. Tako je ovaj portal podsjetio na incident iz aprila ove godine kada je tadašnji trener Malmoa Swidde Nilsson pogođen flašom sa tribina tokom jedne utakmice švedskog šampionata.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nocni_kralj
Ustaska stoka.
10 0
DamirT
Sta ocekivati drugo od skutora i zatucanih glupana
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi