Luiz je potpisao ugovor sa Arsenalom do 2021. godine

Brazilac je u posljednjem trenu stigao u redove Topnika

David Luiz konačno objasnio zašto je napustio Chelsea i potpisao za Arsenal

S. Pašalić

David Luiz je u dosta iznenađujućem transferu napustio Chelsea i potpisao za Arsenal.

Brazilac je 2011. godine stigao u Chelsea, a tri godine nakon toga je otišao u PSG, ali se ponovo vratio na Stamford Bridge 2016. godine.

Prije nekoliko mjeseci je potpisao novi ugovor sa Chelseajem i činilo se da ostaje u ovom klubu, ali je pred sami kraj prelaznog roka odbio trenirati i zatražio je transfer.

Posljednjeg dana prelaznog roka je potpisao za Topnike, a sada je otkrio da je napustio Chelsea zato što se nije uklapao u planove Franka Lamparda.

"Bilo je veliko zadovoljstvo. Novi je izazov u mojoj karijeri, gdje sam donio odluku da se borim za nove stvari i uživao sam u tome na najbolji mogući način.", rekao je Luiz nakon pobjede protiv Burnley pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U razgovoru s Frankom Lampardom imao je drugačiji plan za godinu. Tako da smo razgovarali potpuno iskreno i on je jasno dao do znanja da ima drugačije ideje od mojih."

"Tako sam imao priliku dobiti ponudu od Arsenala, koji je sjajan klub.", dodao je Luiz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.