Conte zbog SMS poruke ostaje bez 11 miliona

Vratio se u Seriju A

Conte zbog SMS poruke ostaje bez 11 miliona

A. Čaušević

Antonio Conte se ovog ljeta vratio u Italiju gdje je preuzeo Inter.

Odlični stručnjak je prije toga radio u Chelseaju s kojim se nije rastao na korektan način, tačnije spor s londonskim klubom je još uvijek u toku.

Conte je tužio Chelsea i dobio spor prema kojem mu Plavci moraju isplatiti 11 miliona eura, međutim uslijedila je žalba na tu odluku.

Ukoliko žalba bude uvažena bivši selektor italijanske reprezentacije bi mogao ostati bez velike svote novca i to zbog SMS poruke.

U Chelseaju vjeruju je SMS poruka koju je Conte poslao Diegu Costi da se ne vraća u klubu jer na njega ne računa ozbiljno naštetila ugledu kluba.

Napadač se nakon toga nije vratio u London, te mu naglo opala cijena zbog čega je Chelsea izgubio dosta novca.

To je Chelseajev argument za kojeg vjeruju da će biti uvažen te da Conteu neće biti isplaćeno 11 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Costa se vratio u Atletico Madrid za 60 miliona eura, a u londonskom klubu smatraju kako su ga mogli prodati za duplo veću sumu da nije bilo Conteove gluposti.

Upravo iz tog razloga mu još uvijek ne žele isplatiti 11 miliona eura jer smatraju da je napravio skoro pa šest puta veću finansijsku štetu lubu iz engleske prijestolnice.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi