UEFA je imala rješenje

Problemi za Dinamo: Na Maksimiru nema mjesta za VAR sobu, ali će zato imati VAR kombi

Endin Čaušević

Fudbaleri zagrebačkog Dinama u srijedu igraju protiv Rosenborga prvi meč play-offa za Ligu prvaka.

Dinamo je ponovo došao na korak od grupne faze Lige prvaka i sada ih od toga dijeli samo dvomeč protiv Rosenborga. Prvak Hrvatske u srijedu će na Maksimiru dočekati norveški tim i sigurno je da navijači očekuju pobjedu i dobar rezultat pred revanš.

Zanimljivo je da je UEFA donijela odluku da se već na utakmicama play-offa koristi VAR kako bi sudije imale lakši posao u tako bitnim mečevima. To znači da će VAR biti i na Maksimiru.

Ipak, tamošnji mediji prenose da nije sve prošlo kako treba jer na stadionu nisu uspjeli naći mjesto za VAR sobu. Međutim, nakon konsultacija s UEFA-om odlučeno je da neće biti VAR sobe već da će to biti VAR kombi.

Naime, sudije će biti smještene u kombiju koji će biti parkiran pored terena. Očito je da su u UEFA-i već mislili o svemu i imali su već spremno rješenje u slučaju da na nekom stadionu ne bude mogućnosti da se napravi soba gdje će biti smješten VAR.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.