Dinamo slavio, Gojak upisao asistenciju

Pobjeda nad Interom

Dinamo slavio, Gojak upisao asistenciju

Prva utakmica 5. kola HNL-a odigrana je u Zaprešiću gdje su se sastali domaći Inter i Dinamo.

Uoči utakmice Inter i Dinamo je na tabeli dijelila velika 'provalija' od osam bodova, a Modri su i večeras uspjeli da opravdaju ulogu favorita i na kraju slave s 2:1, te dođu do četvrte pobjede u prvenstvu.

Utakmica po Dinamo nije krenula najbolje, jer su domaći od devete minute vodili golom koji je Tsonev zabio glavom, no do odlaska na odmor stiglo je izjednačenje. Nakon sjajne asistencije Majera u 41. minuti za 1:1 je pogodio Atiemwen.

U drugom poluvremenu Dinamo je zaigrao mnogo bolje, a gol za preokret stigao je već u četvrtoj minuti nastavka. Nakon slobodnog udarca Gojaka mrežu tima iz Zaprešića je zatresao opet Atiemwen, ovaj put glavom, a gol koji je postigao bio je ujedno i posljednji na utakmici.

Gojak je bio među najopasnijim Dinamovim fudbalerima, no u 78. minuti je zbog povrede lagano šepajući izašao iz igre. O kakvoj se povredi radi, nije poznato, ali nadamo se kako nije ozbiljnije povrede i da će biti na raspolaganju selektoru Prosinečkom za predstojeće kvalifikacijske utakmice protiv Lihtenštajna i Armenije.

HNL, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Inter - Dinamo 1:2

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi