"Olmo? Ne, nećemo ga dovesti"
Foto: EPA

Demant iz tabora velikana

"Olmo? Ne, nećemo ga dovesti"

Španac Dani Olmo sve je bliže odlasku iz Dinama.

Sjajni nastupi u 'modrom' dresu svrstale su Olma na popis najboljih mladih fudbalera na svijetu, o njegovom transferu se već uveliko špekuliše, a kao potencijalni kupac pominje se i Ajax.

Katalonski Sport je plasirao vijest kako su Dinamo i Ajax već dogovorili odštetu, te da je transfer na korak od realizacije, no vrlo brzo stigao je demant iz Amsterdama. Da od cijele priče neće biti ništa potvrdio je i Ajaxov trener Eric ten Hag.

"Ove igrače što imamo, s njima ćemo odigrati sljedeću sezonu. Niko novi neće doći. Moralo bi se dogoditi neko čudo da se to promijeni", izjavio je Ten Hag na pitanje o dinamovcu koji je ove sezine u četiri utakmice zabio četiri gola uz tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Olmo je nedavno jasno dao do znanja da želi napustiti Dinamo i napraviti novi iskorak u svojoj karijeri, no ispostavilo se kako Ajax, ipak, neće biti njegova sljedeća destinacija.

Svejedno, još mnoštvo klubova je u igri za njegovo dovođenje. Od Bayerna, Barcelone do Milana...

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi