Odličan posao Modrih

Dinamo završio drugi najveći transfer u klupskoj historiji

Admin Čaušević

Dinamo je dogovorio drugi najveći transfer u klupskoj historiji, prenose hrvatski mediji. 

Novo pojačanje Modrih stiže iz Lokomotive i riječ je o veznjaku Luki Ivanušecu koji će biti plaćen tri miliona eura.

Modri će ovog 20-godišnjaka platiti u nekoliko rata, a Lokosima će pripsati i određeni postotak od inostranog transfera.

Ivanušeć bi danas i zvanično trebao postati član prvaka Hrvatske što znači da bi mogao konkurisati za revanš susret play-offa Lige prvaka protiv Rosenborga.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osim Dinama za talentovanog fudbalera još su bili zainteresovani i grčki velikani PAOK i Olympiacos, međutim na kraju je ispunjena velika želja Nenada Bjelice.

Inače, ovo će biti drugi najveći ulazni transfer u historiji Dinama, a rekoreder je i dalje Marko Rog koji je prije tri godine prilikom dolaska iz Splita plaćen pet miliona eura.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.