Problemi za Dinamo: Na Maksimiru nema mjesta za VAR sobu, ali će zato imati VAR kombi

UEFA je imala rješenje

Problemi za Dinamo: Na Maksimiru nema mjesta za VAR sobu, ali će zato imati VAR kombi

E. Čaušević

Fudbaleri zagrebačkog Dinama u srijedu igraju protiv Rosenborga prvi meč play-offa za Ligu prvaka.

Dinamo je ponovo došao na korak od grupne faze Lige prvaka i sada ih od toga dijeli samo dvomeč protiv Rosenborga. Prvak Hrvatske u srijedu će na Maksimiru dočekati norveški tim i sigurno je da navijači očekuju pobjedu i dobar rezultat pred revanš.

Zanimljivo je da je UEFA donijela odluku da se već na utakmicama play-offa koristi VAR kako bi sudije imale lakši posao u tako bitnim mečevima. To znači da će VAR biti i na Maksimiru.

Ipak, tamošnji mediji prenose da nije sve prošlo kako treba jer na stadionu nisu uspjeli naći mjesto za VAR sobu. Međutim, nakon konsultacija s UEFA-om odlučeno je da neće biti VAR sobe već da će to biti VAR kombi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, sudije će biti smještene u kombiju koji će biti parkiran pored terena. Očito je da su u UEFA-i već mislili o svemu i imali su već spremno rješenje u slučaju da na nekom stadionu ne bude mogućnosti da se napravi soba gdje će biti smješten VAR.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi