Nevjerovatno ponašanje igrača Barcelone

Dembele krio od ljekarskog tima da se povrijedio, pa otputovao za Senegal i isključio mobitel

Endin Čaušević

Barcelona je s dosta problema ušla u novu sezonu La Lige jer je Ernesto Valverde ostao bez nekoliko itekako važnih igrača.

Katalonski klub u prvom kolu poražen je u gostima protiv Athletic Bilbaa sa 1:0. Valverde zbog povrede u ovom meču nije mogao računati na Lionela Messija, a da stvar bude gora u prvom poluvremenu povrijedio se i Luis Suarez.

Međutim, tu nije bio kraj agoniji Barcelone. Naime, jučer je saopšteno da se na ovom meču povrijedio i Ousmane Dembele koji će zbog istegnuća zadnje lože van terena biti oko pet sedmica što je sigurno problem za Valverdea.

Zbog povreda Messija i Suareza trener Barce u napadu skoro da nema rješenje nakon što je klub prodao Malcoma, a na posudbu poslao Philippea Coutinha. Dembele je trebao biti jedna od glavnih okosnica, ali se povrijedio već u prvom meču.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dembele je plaćen oko 140 miliona eura i ovo mu je već šesta povreda, a o ponašanju van terena ne treba ni pričati. Naime, francuski napadač ponovo je izazvao bijes čelnika Barce jer je dan nakon poraza u BIlbau otputovao za Senegal.

On je već tada bio povrijeđen, ali je to krio od ljekarskog tima i odlučio je otputovati za Senegal. Madridska Marca piše da su iz ljekarskog tima u subotu zakazali detaljne preglede kako bi vidjeli da li je Dembele ozbiljnije povrijeđen, ali je on otišao za Senelga i isključio je mobilni telefon kako ga niko ne bi mogao "uznemiravati".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.