Mladi Španac odbio Juventus, njegova naredna destinacija će biti Marseille?

Za Mirandu nema mjesta na Nou Campu

Mladi Španac odbio Juventus, njegova naredna destinacija će biti Marseille?

Jedno od imena na spisku želja Stare dame bio je i mladi lijevi bek Barcelone Juan Miranda.

Sarri je želio vidjeti ovog 19-godišnjaka na Allianz stadionu, navodno je ga je Juventus bio spreman kupiti, ali je takav prijedlog odbijen.

Na Nou Campu su svjesni da za mladog Mirandu trenutno nema mjesta u prvom timu, ali ga ne žele prodati već poslati na posudbu negdje gdje bi imao priliku steći prijeko potrebno iskustvo.

Transfer u Juventus su odbili i Barcelona i sam Miranda, ali bi on uskoro trebao napustiti Nou Camp.

Miranda želi sredinu u kojoj će dobijati priliku za igru, a to bi mogao biti Marseille.

Naime, španski mediji prenose informacije o interesu Marseillea da dovede mladog lijevog beka na posudbu, a čini se da on ne bi imao ništa protiv "prakse" na Velodromeu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Miranda je produkt Barcine "La Masije", a prošle sezone je uspio skupiti tri nastupa za prvi tim, sva tri u Kupu Kralja.

Ipak, pored Albe i novog pojačanja Juniora Firpa, jasno je da za Mirandu nema mjesta u prvom timu Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi