(Foto: EPA)

Ofanzivan tim Unaija Emeryja

Arsenal kreće u novu potrošnju, a ovako će im izgledati ekipa u januaru

Midhat Šljivak
Teme:

Londonski Arsenal je ovog ljeta bio iznenađujuće aktivan na tržištu.

Više od 130 miliona funti potrošeno je na pojačanja, a najviše se potrošilo na Nicolasa Pepea, koji je plaćen 72 miliona funti.

Ipak, iako je potrošeno dosta, rukovodstvo Topnika neće stati ni u januaru. Najavljena su nova pojačanja, a tim će krenuti po igrača Crystal Palacea Wilfrieda Zahu, te defanzivca Juventusa Danielea Ruganija.

Zaha je nakon silnih pokušaja da ode na kraju ipak ostao u Palaceu. Međutim, izvjesno je da će on biti prodat u januaru, a Arsenal je spreman ponovo srušiti transfer rekord i izdvojiti 80 miliona funti za ovog fudbalera.

Također, očekuje se novi pokušaj dovođenja Daniele Ruganija. Pojačanja u odbrani su neophodna, a za ovog fudbalera Juventusa će morati da izdvoje između 30 i 40 miliona funti.

Moguće je da dođe još nekoliko fudbalera na Emirates, ali sastav sa ovom dvojicom fudbalera bi izgledao mnogo impresivnije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bio bi to itekako napadački nastrojen tim i sigurno bismo uživali u igri sa dosta pogodaka od ekipe Unaija Emeryja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.