Aubameyang poslao poruku konkurentima: Želimo Ligu prvaka, ali i naslov u Premier ligi
Aubameyang je dono pobjedu Arsenalu protiv Burnleya

Igrač Arsenala istakao koji su ciljevi londonskog kluba u novoj sezoni

Aubameyang poslao poruku konkurentima: Želimo Ligu prvaka, ali i naslov u Premier ligi

S. Pašalić

Arsenal je ovog vikenda uspio sa 2:1 savladati Burnley i tako stići i do svoje druge pobjede.

Topnici su poveli golom Lacazettea, a gosti su preko Barnesa izjednačili na 1:1. Pierre-Emerick Aubameyang je postigao gol u 64. minuti koji je na kraju Topnicima donio pobjedu.

Londonski klub se sada nalazi na vrhu tabele zajedno sa Liverpoolom, a oba tima imaju po šest bodova i u narednom kolu se sastaju na Anfieldu.

Ekipa Unaija Emeryja je na kraju prošle sezone završila na petom mjestu i tako ostala bez Lige prvaka, a Aubameyang ističe da je cilj Arsenala za ovu sezonu upravo da osigura mjesto u najelitnijem klupskom takmičenju, ali i da se bori za naslov prvaka ako je to moguće.

"Rekao sam to i ranije. Doveli smo dobra pojačanja koja nam mogu pomći", rekao je igrač Arsenala pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prošle sezone nismo bili daleko od kvalifikacija za Ligu prvaka. Šta god da se desi, to je za nas najvažnija stvar, najvažniji cilj. Vratiti se u Ligu prvaka."

"Pored toga, da se borimo za titulu, vrlo dobro znamo da su veliki timovi spremni, ali mi smo također spremni i u svakom slučaju ćemo dati sve od sebe da se takmičimo s velikim timovima, ako je moguće.", rekao je Aubameyang.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

GaazziiJAAA
Vidi to sa DJED MRAZOM..od 6 pa DOLE..
7 0
VelaHavle
Hajde gazija kompleksasu hehehe
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi