Foto: EPA

Veliko pojačanje za tim iz Firence

Ribery u Italiji: Otkrio zašto je izabrao Fiorentinu

Franck Ribery nakon više od deset godina provedenih u Bayernu preselio je u Italiju.

Nakon što je postalo jasno da neće ostati u Bavarskoj, Riberyjevo ime se dovodilo u vezu s brojnim klubovima, ponajviše onim iz Saudijske Arabije, no on je na kraju ostao u Evropi.

Sljedeća stanica u karijeri ovog iskusnog fudbalera bit će Fioretnina s kojom će potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan četiri miliona eura po sezoni, a nekoliko stotina navijača svih uzrasta danas ga je dočekalo u Firenci, poručivši mu kako je dobrodošao. 

Prijemom je, naravno, oduševljen bio i sam Ribery koji je otkrio kako je veliku ulogu u njegovom prelasku u Fiorentinu odigrao je njegov bivši saigrač Luca Toni, koji u Fiorentini ujedno uživa i legendarni status.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sretan sam što sam s porodicom ovdje. Pregovori s Fiorentinom trajali su nekoliko dana, da dođem nagovorio me i Toni, koji mi je rekao kako se radi o sjajnom klubu u prelijepom gradu", kazao je Ribery.

Službeno predstavljanje Riberyja bit će upriličeno sutra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.