EPA

Uočen u klupskim prostorijama

Za Pjanića se raspituje još jedan klub, Ramadani u akciji

Mediji u Italiji špekulišu o tome da bi naš Miralem Pjanić mogao napustiti Juventus.

Povod za takve glasine svakako je činjenica kako Juventusov trener Maurizio Sarri (60) ima veliki broj kvalitetnih igrača u sredini terena, a navodno ne bi bilo iznenađujuće da na kraju upravo prodan bude Pjanić za kojeg, čini se, interesovanja ne ne nedostaje.

Tottenham, Real, Chelsea..., samo su neki od klubova s kojima se povezivao Pjanić (29) u proteklom periodu, a informacije koje je plasirao Corriere della Sera govore kako je 'u igri' i Paris Saint-Germain čiji su se čelnici raspitivali za njega kod Falija Ramadanija.

Ovaj ugledni agent zastupa nekoliko Juventusovih fudbalera i jučer je uočen u klupskim prostorijama, a pomenuti medij tvrdi da je tema rasprave bio upravo Pjanić, odnosno interesovanja francuskog kluba za njegovim uslugama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nije prvi put da se Pjanić dovodi u vezu s Parižanima, koji bi ga, čini se, sada mogli dobiti lakše nego ikada. Bianconeri u veznom redu već imaju Aarona Ramseyja, Adriena Rabiota, zatim Rodriga Bentancura..., a ukoliko se transfer realizuje, pretpostavlja se da će biti težak skoro 100 miliona eura.

Od ovog ljeta Pjanić inače ima mnogo veću plaću u Juventusu. Naime, ugovorom mu je od 1. jula garantovana povišica prema kojoj umjesto dosadašnjih 4,5 sada zarađuje 6,5 miliona eura, što ga čini jednim od najplaćenijih fudbalera u torinskom klubu. Ispred njega su samo Paulo Dybala, Gonzalo Higuain, Adrien Rabiot i Cristiano Ronaldo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.