Juventus ovog ljeta pokušao dovesti trojicu fudbalera Barcelone

Katalonci nisu željeli da pregovaraju

Juventus ovog ljeta pokušao dovesti trojicu fudbalera Barcelone

E. Čaušević

Juventus je ovog ljeta bio poprilično aktivan kada je u pitanju prelazni rok.

Stara dama dovela je u svoje redove, između ostalih, Matthijsa de Ligta, Aarona Ramseyja, Adriena Rabiota i Gianluigija Buffona. Naravno, treba istaći da su promijenili i trenera, te da je umjesto Maxa Allegrija palicu preuzeo Maurizio Sarri.

No, Juventus je i ovaj put pokazao da radi fantastičan posao kada su u pitanju transferi jer je većina igrača došla bez obeštećenja. No, bili su spremni i da potroše još novca i to većinom na igrače Barcelone.

Italijanski mediji objavili su danas da su čelnici Juventusa u tri navrata kontaktirali Barcelonu, ali bez uspjeha. Trojica igrača katalonskog tima su bila na meti Stare dame, ali su dobili poruku da oni trenutno nisu na prodaju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve je prvo pokušao dovesti Luisa Suareza, a zatim su se raspitivali za Ivana Raktića. Također, kako piše La Gazzetta dello Sport na meti prvaka Italije bio je i Ousmane Dembele, ali Barca nije željela da uopšte ulazi u pregovore.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi