Žele ga tri MLS kluba

Chicharito uskoro napušta West Ham?

Meksički napadač Javier Hernandez poznatii kao Chicharito mogao bi uskoro napustiti West Ham United.

Chicharito je ušao u posljednju godinu ugovora sa londonskim timom, a za njegove usluge su zainteresovana tri kluba iz MLS lige.

Football Insider prenosi kako Meksikanac neće od West Hama dobiti ni blizu 140.000 funti sedmičnu platu, koliku trenutno ima, u eventualnom novom ugovoru, a to znači da do dogovora oko nastavka saradnje neće doći.

Upravo to bi u januaru mjesecu trebali iskoristiti MLS klubovi koji su prema navodima istog izvora spremni West Hamu da ponude četiri miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Chicharito je u West Ham stigao na ljeto 2017. godine za 13 miliona funti veću cifru od one koju bi Čekićari mogli dobiti u januaru, ali u Londonu nije pokazao ono što ga je svojevremeno krasilo dok je igrao za Manchester United, Real Madrid, Bayer Leverkusen itd.

Tako bi on već za pet mjeseci mogao put Amerike, a u koji klub, ostaje nam da vidimo...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.