Obavio i ljekarski

Cijeli dan u prostorijama Juventusa čekao potpis i nije dočekao

A. Čaušević

Utakmice ne završavaju dok sudija ne svira kraj. Slično je i sa transferima. Sve dok fudbaler ne stavi svoj potpis na ugovor posao nije završen. 

Axel Witsel je fudbaler koji najbolje zna kakav je osjećaj da propadne transfer nakon cijelodnevnog čekanja i obavljenih ljekarskih pregleda.

Belgijanac je 2017. godine bio na potpis od prelaska u Juventus, cijeli dan proveo u prostorijama torinskog kluba, ali je tog ljeta završio u Kini.

"Već sam prošao ljekarsi i samo sam trebao potpisati ugovor.Cijeli dan sam bio u njihovim prostorijama, da bi mi nakon toga Zenit rekao da se moram vratiti u Sankt Peterzburg", rekao je odlični veznjak te dodao:

"Sada mogu reći da je to bila sudbina, nije bio pravi trenutak...Nakon toga se ukazala prilika da odem u Kinu i odlučio sam da je prihvatim. Takvu ponudu nisam mogao odbiti".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Na početku je bilo teško. U Belgiji se samo o tome pričalo. Ako neko kaže nešto loše o meni to me ne uznemiruje, međutim patili su moji roditelji, sestra, djeca..."

Nakon kratke avantture u Tianjinu Witsel se vratio u Evropu gdje sada sa dosta uspjeha nosi dres Borussije iz Dortmunda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.