Serija A poprima stari šarm: Najboljih 11 prijelaznog roka na Apeninima

Zvučna imena u Italiji

Serija A poprima stari šarm: Najboljih 11 prijelaznog roka na Apeninima

A. Čaušević

Krajem prošlog i početkom ovog milenijuma u Italiji su igrali najbolji fudbaleri svijeta. Zinedine Zidane, Gabriel Omar Batistuta, Luis Nazario da Lima Ronaldo, Alessandro Del Piero, Paolo Maldini su samo neka od najzvučnijih imena. 

Italijanska Serija A je tada bila najpopularnija i najjača fudbalska liga svijeta, a čini se da polako počinje poprimati stari šarm.

Ovog ljeta na Apenine je stiglo niz zvučnih imena koji će "calcio" sigurno učiniti popularnijim, a i sama liga bi trebala postati neizvjesnija.

U Italiju su stigli igrači iz Real Madrida, Manchester Cityja i Manchester Uniteda, ugovore su potpisail neki od najboljih slobodnih igrača, kao i neki veliki svjetski talenti što govori da je platežna moć klubova sve bolja.

Idealnih 11 prema izboru portala Tuttomercato u formaciji 4-3-3 bi trebala izgledati ovako. Na golu bi stajao Pau Lopez (Roma), dok bi defanzivni kvartet činili Danilo (Juventus), De Ligt (Ajax), Godin (Inter) i Theo Hernandez (Milan).

U veznom redu bi igrali Rabiot (Juventus), Schone (Genao), Nandez (Cagliari), dok bi napad predvodili Lozano (Napoli), Lukaku (Inter) i Ribery (Fiorentina).

Potražite više informacija na temu Serie A:

No photo description available.

Prijelazni rok u Italiji traje do 2. septembra, a ako je vjerovati pisanju tamošnjih medija u narednih desetak dana za očekivati je dolazak još zvučnih imena u Seriju A.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf
Serie A je bolja od bundes lige ali brate ako je Riberi pojacanje onda ga jebi.Covjek ima 100 godina i da je bio dobar ostao bi u Bayernu.
0 4
kiki
otpaci iz Njemacke,Engleske i Spanije
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi