Objasnio je i zašto

Predsjednik Milana 'bocnuo' Juve: Nisu nam ni blizu

Milanov predsjednik Paolo Scaroni mišljenja je kako Juventus nije ni blizu njegovom timu.

Rossoneri Lige prvaka nisu igrali već više od pet godina, u prvenstvu i dalje ne mogu da pariraju Juventusu, no bez obzira na to sve za predsjednika Scaronija Milan je daleko ispred torinskog kluba.

Na jednom eventu u Riminiju obrazložio je i zašto.

"Milan je svjetski klub, sedam puta smo osvajali Ligu prvaka, dok je Juventus još samo italijanski klub. Kad je globalna popularnost u pitanju nisu nam ni blizu. Mi prodajemo dresove u Indoneziji, Tajlandu, Brazilu...", kaže Scaroni koji, naravno, nije propustio priliku ni da čestita Juventusu na svim uspjesima u Italiji.

Upitali su Scaronija i zašto Milan više nije kao nekad.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Stvar je u novcu. Prihodi Milana iznose 200 miliona eura, dok su, recimo, Realovi 700 miliona. To znači da oni mogu kupovati bolje igrače i plaćati ih više od nas. Osim toga, moramo izgraditi novi stadion, moramo tražiti nove sponzore i moramo se dodatno probijati na svjetskom tržištu", odgovorio je.

Podsjetimo, Scaroni je za predsjednika Milana izabran u ljeto prošle godine nakon štoo su klub napustili Marco Fassone i Li Yonghong.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.