Šta nam donosi kraj prelaznog roka?

Tuttosport: Juve i PSG dogovaraju dvije velike razmjene, uključen i Pjanić

Edmir Škorić

Juventus će do 2. septembra, do kada traje ljetni prelazni rok, biti aktivan na tržištu i pokušat će da se dodatno pojača.

Iako prvenstvo u Seriji A kreće sutra, a Juve u odbranu naslova starta gostovanjem Parmi, nije isključeno da se u narednim danima ostvari još neki veliki transfer.

Torinski list Tuttosport donosi priču o mogućoj razmjeni igrača na relaciji Juventus - PSG. Iako opširno piše u printanom izdanju koje izlazi u subotu, Tuttosport u svom online izdanju ukratko opisuje mogući scenarij.

Naime, prema tom listu, Juventusovi direktori spremni su da pregovaraju s Parižanima i žele razmjenu igrača Pjanić - Verratti i Emre Can - Di Maria.

PSG je zainteresovan za spomenute igrače, a Juve nema ništa protiv toga da se postigne dogovor o razmjeni bez dodatnih financijskih troškova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uostalom, Juve je spreman uz to da PSG-u izađe u susret ukoliko ovi žele da kupe Paula Dybalu.

Ipak, činjenica je da je PSG sada najviše foksuiran na situaciju oko Neymara, koji bi trebao da se vrati u Barcelonu, ali prvak Francuske će ozbiljno razmotriti i prijedlog iz Torina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.