Predsjednik Milana 'bocnuo' Juve: Nisu nam ni blizu

Objasnio je i zašto

Predsjednik Milana 'bocnuo' Juve: Nisu nam ni blizu

Milanov predsjednik Paolo Scaroni mišljenja je kako Juventus nije ni blizu njegovom timu.

Rossoneri Lige prvaka nisu igrali već više od pet godina, u prvenstvu i dalje ne mogu da pariraju Juventusu, no bez obzira na to sve za predsjednika Scaronija Milan je daleko ispred torinskog kluba.

Na jednom eventu u Riminiju obrazložio je i zašto.

"Milan je svjetski klub, sedam puta smo osvajali Ligu prvaka, dok je Juventus još samo italijanski klub. Kad je globalna popularnost u pitanju nisu nam ni blizu. Mi prodajemo dresove u Indoneziji, Tajlandu, Brazilu...", kaže Scaroni koji, naravno, nije propustio priliku ni da čestita Juventusu na svim uspjesima u Italiji.

Upitali su Scaronija i zašto Milan više nije kao nekad.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Stvar je u novcu. Prihodi Milana iznose 200 miliona eura, dok su, recimo, Realovi 700 miliona. To znači da oni mogu kupovati bolje igrače i plaćati ih više od nas. Osim toga, moramo izgraditi novi stadion, moramo tražiti nove sponzore i moramo se dodatno probijati na svjetskom tržištu", odgovorio je.

Podsjetimo, Scaroni je za predsjednika Milana izabran u ljeto prošle godine nakon štoo su klub napustili Marco Fassone i Li Yonghong.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Od stare slave se živi. Ako si navijač Nottingham Forresta ili Steauae.
0 9
Forza_Juve_1897
Hahahaha e moj scaroni 10 godina ne znate za pobjedu, poceo si gluposti vise pricati. Nekad ste bili sila a sad ste kita obicna. Jebo vam berlusconi majku prevarantsku.
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi