Juve slavio u Parmi

VAR ponekad zna biti prava napast: Pogledajte zbog čega je poništen gol Cristianu Ronaldu

Admin Čaušević

Novu sezonu Serije A Juventus je otvorio pobjedom nad Parmom.

Bianconeri su na prepunom Enio Tardiniju slavili s minimalnih 0:1, a gol odluke u 21. minuti postigao je Giorgio Chiellini.

Cristiano Ronaldo je odigrao veoma dobar meč, propustio je niz odličnih prilika, a u prvom poluvremenu mu je i poništen jedan gol.

Douglas Costa je odigrao do Portugalca koji se namjestio na lijevu nogu, zatresao mrežu, proslavio gol, a onda se razočarao i to zbog nekoliko milimtera. 

Naime, pregledavanjem snimka u VAR sobi ustanovljeno je Ronaldo bio u milimetarskom ofsajdu i to doslovno. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

I ova situacija pokazuje da VAR zaista ponekad zna biti prava napast, međutim pravda uvijek biva zadovoljena, makar kada su ofsajd pozicije u pitanju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti