Ivan Bubalo je nosilac UEFA pro licence i već nekoliko sezona trener je u stručnom stožeru HŠK Zrinjski

Pomoćni trener Plemića za SportSport.ba

Ivan Bubalo: Imperativ pobjede stvorio je grč no sve se dobro završilo

HŠK Zrinjski sinoć je s uvjerljivih 4:0 ispratio banjalučki Borac postigavši tako prve golove (svojih igrača) te prekinuvši neugodan niz bez pobjede tima koji je legitimni pretendent na visok plasman i u ovoj sezoni. 

U prvom poluvremenu ništa nije slutilo da će rezultat biti tako uvjerljiv u korist domaće momčadi no bodovi koji su Plemićima bili prijeko potrebni upisani su na konto.

I pomoćni trener Zrinjskog Ivan Bubalo slaže se da nije sve teklo onako kako je zamišljeno od početka meča:

"Pod imperativom pobjede naši igrači su ušli u utakmicu, te se stvorio određeni grč i nisu bili ni blizu svoje realne razine" - govori Bubalo i nastavlja: -"Šta reći za prvo poluvrijeme nego da je bilo loše! Drugo je srećom, počelo idealno, nakon izmjene i rokada u vrhu napada odmah na  početku nastavka postigli smo tri gola u 5 min i praktički riješili pitanje pobjednika. Četvrti gol bio je šlag na tortu što se tiče rezultata. Ali i u drugom poluvremenu je bilo loših momenata u našoj igri što na našu sreću Borac nije kaznio".

"Pobjeda i postignuti golovi će u daljnjem nastavku prvenstva sigurno podići samopouzdanje svih igrača i nadamo se svi da ćemo u idućim prvenstvenim utakmicama gledati reprize naših igara iz europskih mečeva koji su put kojim trebamo ići cijele sezone" - završio je pomoćni trener Plemića izjavu za SportSport.ba

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.