Hari Vukas: To je jednostavno nogomet

Zrinjski se patio, pa zabio četiri gola

Hari Vukas: To je jednostavno nogomet

E. Škorić

Zrinjski se mučio prvih 45 minuta večerašnjeg susreta protiv Borca, a onda za nekoliko minuta zabio tri gola i na kraju slavio s 4:0.

Mostarci nisu najbolje otvorili Premijer ligu, ali danas su protiv Borca pokazali da su spremni za borbu za sami vrh.

"Rezultat je dosta velik. Prvo poluvrijeme očito smo imali taj uteg zbog trenutne situacije na tabeli. A nije bio sam on uteg, nego i dobar Borac, koji je bio rastrčan i koji je imao ideju u igri. Vrlo lako je to moglo otići na drugu stranu. Nešto smo rotirali u poluvremenu, stvorili smo dvije-tri prave kombinacije i onda nas je jednostavno išlo. Očito smo iskoristili tu situaciju u kojoj se Borac našao nakon primljenog gola", rekao je Vukas pa je dodao:

"Borac je imao dosta situacija da utakmicu vrati u jednu neizvjesnost i pored 0:3. Na kraju smo dali još jedan gol i došli do uvjerljive pobjede. Zasluženo smo dobili, ali to je nogomet. Prvo poluvrijeme za zaborava, a u drugom ste sve vidjeli".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
To je fudbal. Zato je zanimljiv. Borac iz 10 šansi 0 golova, Zrinjski iz 10 šansi 4 gola. Borcu doduše poništen čist go, i ako ih išta može ohrabriti to je ponašanje igrača kod 0:3 i želja da se dadne gol. Zrinjski je prava ekipa, kad im ništa ne ide, imaju par individualaca koji čarolijama unište protivnika.
0 9
Ludilo_brale
Svaka čast na drugom pol. , kad bi se tako igrala cijela utakmica nitko ne bi mogao parirati ovoj igri . Al dobro , tek je se okrenulo prvenstvu tako da ce biti igra iz kola u kolo biti sve bolja . Čestitke Hariju i momcima .
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi