Foto: NK Široki Brijeg

Novo ime na Pecari

Široki Brijeg doveo novog napadača: Potpisao Angelov · Zvanično

Makedonski internacionalac Viktor Angelov novo je pojačanje Širokog Brijega, potvrđeno je s Pecare.

Nakon što je postalo jasno da će Bagarić karijeru nastaviti u Sloveniji, na Pecari su prethodnih dana tragali za novim napadačem i na kraju se odlučili za Angelova (25) koji dolazi kao slobodan igrač.

Angelov je rođen u Dortmundu, gdje je i započeo svoju karijeru nastupajući za omladinske selekcije Borussije, a kao senior nastupao je za Rabotnički, Teteks, Metalurg, Ujpest i Skhupi. Igrajući u Metalurgu 2015. godine je imao je priliku da upiše i jedan nastup za "A" reprezentaciju svoje zemlje.

"Sretan sam zbog potpisao za Široki Brijeg. I ranije, dok je ovdje trener bio moj sunarodnjak Goce Sedloski, bilo je određenih razgovora o dolasku, a sada smo finalizirali našu suradnju. Čuo sam samo lijepe riječi o klubu. Upoznat sam s ambicijama Širokog, godinama je u vrhu bh. fudbala i došao sam pomoći u ostvarenju tih ciljeva", izjavio je Angelov.

Kako je saopšteno, Angelov je s plavo-bijelima potpisao jednogodišnji ugovor s opcijom produženja saradnje za još jednu godinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.