Ako Dinamo večeras prođe donijet će zaradu svim klubovima u HNL-u

Edmir Škorić

Dinamo u norveškom Trondheimu protiv Rosenborga igra uzvrat play-offa Lige prvaka i na dobrom je put da prođe u grupnu fazu.

Modri su u prvom susretu slavili s 2:0 i taj rezultat s Masksimira za sada ih grupa u grupnu fazu, no morat će večeras da sačuvaju prednost i ovjere još jedan veliki uspjeh.

UEFA tradicionalno dobro nagrađuje takve uspjehe, pa će Dinamo zaraditi do 25 miliona eura od plasmana u grupnu fazu, ali i ostatak Hrvatske ima razloga da navija za Dinamo.

Naime, svi klubovi HNL-a dobit će oko 400.000 eura zbog Dinamovog uspjeha, što opet i nije tako loša cifra za klubove na ovim prostorima. Za one manje timove to će biti izuzetno koristan poklon.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naravno, Dinamo će igrati za sebe, ali kada već može, zašto ne i da pomogne ostatku lige.

Susret Rosenborga i Dinama igra se večeras od 21 sat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.