Zaostali mečevi 4. kola

Na Pecari je sve u igri

Admin Čaušević

Dva zaostala meča 4. kola Premijer lige između Širokog Brijega i Sarajeva, odnosno Zrinjskog i Zvijezde 09 su na programu danas.

Na Pecari će snage odmjeriti Široki Brijeg i Sarajevo. Domaći su pod imperativom pobjede, dok gosti kao i na svako gostovanje i ovaj put ne dolaze s bijelom zastavom i sigurno će imati veliki motiv za trijumf.

Širokobriježani na na svom stadionu igraju promjenljivo ove sezone. Pecara više nije neosvojiva tvrđava pa se bh. prvak koji i uvom duelu neće nastupiti u najjačem sastavu ima puno pravo nadati pozitivnom rezultatu tako da je u večerašnjem okršaju sve u igri.

"Situacija u kojoj se nalazimo nam nalaže da od prve minute krenemo na pobjedu. Znamo šta nam nosi utakmica, s eventualna tri boda bili bismo bliže gornjem dijelu tabele, mada smo ujedno i svjesni protiv koga igramo. Neće biti nimalo lako. Oni su šampioni, i sada igraju dobro, prvi su, tako da...", kazao je trener Širokobriježana Denis Ćorić.

Husref Musemić od ranije ima problema sa povreda, a posljednji u niz povrijeđenih je Benjamin Tatar koji će propustiti večerašnji okršaj te je upitan i za subotnji sarajevski derbi. Pozitivna stvar je povratak Dušana Hodžića. 

Pod Bijelim brijegom Zrinjski će biti domaćin Zvijezdi 09. Plemići su apsolutni favoriti u ovom duelu te se sve osim trijumfa domaćih može smatrati iznenađenjem.

"Imali smo dovoljno vremena da se dobro pripremimo protiv ekipe koja se nalazi tu gdje se nalazi i po igrama koje su pružili možda to i nije realno stanje. Gledali smo ih i analizirali i nije to loša ekipa. Imali su par gostovanja koja su minimalno gubili i zaslužili su puno više. Imali su domaće mečeve gdje također nisu uopšte loše igrali. To je ekipa koju nećemo podcijeniti i oni zaslužuju naš respekt", rekao je Hari Vukas u najavi utakmice te dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Tri boda su imperativ. Smatram da smo mi kvalitetniji, igramo na domaćem terenu i pobjeda je ono što se nameće i što bi realno trebalo biti, ali naravno to treba pokazati i zaslužiti na terenu".

Meč u Mostaru počinje u 19 sati, a onaj na Pecari sat vremena kasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.