Široki Brijeg doveo novog napadača: Potpisao Angelov
Foto: NK Široki Brijeg

Novo ime na Pecari

Široki Brijeg doveo novog napadača: Potpisao Angelov · Zvanično

Makedonski internacionalac Viktor Angelov novo je pojačanje Širokog Brijega, potvrđeno je s Pecare.

Nakon što je postalo jasno da će Bagarić karijeru nastaviti u Sloveniji, na Pecari su prethodnih dana tragali za novim napadačem i na kraju se odlučili za Angelova (25) koji dolazi kao slobodan igrač.

Angelov je rođen u Dortmundu, gdje je i započeo svoju karijeru nastupajući za omladinske selekcije Borussije, a kao senior nastupao je za Rabotnički, Teteks, Metalurg, Ujpest i Skhupi. Igrajući u Metalurgu 2015. godine je imao je priliku da upiše i jedan nastup za "A" reprezentaciju svoje zemlje.

"Sretan sam zbog potpisao za Široki Brijeg. I ranije, dok je ovdje trener bio moj sunarodnjak Goce Sedloski, bilo je određenih razgovora o dolasku, a sada smo finalizirali našu suradnju. Čuo sam samo lijepe riječi o klubu. Upoznat sam s ambicijama Širokog, godinama je u vrhu bh. fudbala i došao sam pomoći u ostvarenju tih ciljeva", izjavio je Angelov.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako je saopšteno, Angelov je s plavo-bijelima potpisao jednogodišnji ugovor s opcijom produženja saradnje za još jednu godinu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ljacmu1
Trebali su iskoristit makedonske kontakte i dovest Maneva. On bi pojačao obranu, a i čovjek nije zaslužio da ispadne iz ove lige.
0 6
VelaHavle
Jel moguce da su promijenili pravilo da samo katolici mogu igrati za NK Uska listica ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi