Vjerovatno će biti u konkurenciji za derbi

Semir Štilić debituje za Željezničar protiv najvećeg rivala?

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva večeras na Grbavici igraju veliki gradski derbi u okviru sedmog kola Premijer lige BiH.

Navijači oba kluba s velikim nestrpljenjem očekuju okršaj gradnskih rivala i očekuje se da Grbavica bude ispunjena skoro do posljednjeg mjesta. Sarajevo je trenutno lider s 14 bodova, ali Željo je odmah iza njih s dva boda manje.

Plavi su jučer na Grbavici odradili trening koji je bio otvoren i za navijače koji su napravili spektakularnu atmosferu. Igrači Želje nalaze se u karantinu što dovoljno govori o važnosti ove utakmice.

S ekipom već nekoliko sedmica trenira i Semir Štilić koji se vratio u Željezničar, ali bilo je jasno da će mu trebati nekoliko sedmica da se vrati u formu jer mjesecima nije trenirao.

Štilić je jučer odradio trening u punom tempu i postoje velike šanse da će biti večeras u konkurenciji za derbi protiv Sarajeva. Ovaj veznjak bi trebao biti na klupi za rezervne igrače i mogao bi dobiti šansu da ponovo debituje u dresu Željezničara protiv najvećeg rivala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Štilić je igrao derbije protiv Sarajeva prije više od deset godina, a u Želju se vratio nakon 11 godina. Tada je Štilić 2008. godine napustio Grbavicu i prešao u Lech iz Poznana.

Što se kladionica tiče tu je ponuda itekako izjednačena, ali prednost je ipak malo na strani jednog tima što se kvota tiče. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za gradski derbi i to na OVOM linku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.